4. óra: Hitler és a náci ideológia

 

1. Hitler és a fajelmélet

  • Képleírás: párosával válasszanak ki egy képet a Hitlert ábrázoló fotók közül (13-I-01a-c, 13-I-02b, 13-I-03-a) és először próbálják meg minél pontosabban leírni, mit látnak a képen, majd beszéljék meg a képpel kapcsolatos érzelmeiket és gondolataikat.
  • Rakjuk ki a képeket és ragasszuk alájuk a megfelelő képleírásokat, majd beszéljük meg, hogy milyen érzelmeket és gondolatokat váltottak ki a képek.
  • Osszuk az osztályt kisebb csoportokra és kérjük meg, hogy gyűjtsenek össze minél több adatot Hitler életével és elképzeléseivel kapcsolatban. Utána hallgassunk meg minden csoportot és gyűjtsük össze a legfontosabb információkat (a hamis információkat korrigáljuk! Lásd 13/I/1, 13/I/2, 13/I/3 szöveg). Időnként kérdezzünk rá, honnan származnak az információk.

 

2. Hitler kereszténység-ellenessége

  • Osszuk ki páronként Hitler kereszténységgel kapcsolatos kijelentéseit (13/I/1 szövegből) és minden pár beszélje meg, hogy mik lehettek az okai Hitler kereszténység-ellenességének! Kérjünk meg néhány párt, hogy számoljon be megbeszélésük eredményéről!
   
Jognyilatkozat Linkek Támogatóink degob.hu bphm.hu