Noha minden botbüntetést Berlinből kellett engedélyezni, gyakran vertem gyönyörűségből a foglyok altestét.

Pohl Obergruppenführer azt a parancsot adta, hogy a foglyokat, mivelhogy gyengék voltak és nem kaptak ellátást, hajtsuk az erdőkbe, hogy bogyókat szedjenek és rügyeket zabáljanak. Az igazgatási iroda útján a napi 750 grammos adagokat heti 350 grammra csökkentette és az utolsó 12 napban egyáltalában nem volt sem kenyerünk, sem húsunk.

Glücks Gruppenführer úgy rendelkezett, hogy gyenge foglyokat nyilvánítsuk elmebetegeknek és egy nagy telepen gázzal öljük meg őket... A mauthaseni elgázosító berendezés Glücks rendeletére épült, mert ő vélte, emberségesebb a foglyokat elgázosítani, mint agyonlőni.

Pohl Obergruppenführer egy nap előzetes értesítés nélkül 6000 nőt és gyereket küldött hozzám, akik a szállítás alatt tíz napon át ellátás nélkül maradtak. 1944 decemberében fagyos hidegben, nyitott szenes vagonokban, takarók nélkül szállították őket. A gyerekeket berlini parancsra Bergen-Belsenbe kellett indítanom és ott, mint feltételezem, valamennyien meghaltak. Idegösszeroppanásomnak ez volt az oka.

Egy 2500 főnyi fogolyszállítmány érkezett Auschwitzből Mauthausenbe. A foglyokat Berlinből érkezett parancs értelmében tél idején a gyülekező helyen hideg vízzel kellett leönteni, megfüröszteni. Ezt a szállítmányt Gusenbe kellett küldenem, körülbelül 5 kilométeres úton és erre a célra nem állt rendelkezésemre ruha, alsónadrágon kívül. Ruhát kértem a foglyok számára, de azt a választ kaptam Berlinből, hogy a foglyokat, ha másként nem megy, meztelenül is el kell küldeni... Bordélyház: Hogy a foglyok között az egyneműek nemi érintkezését megakadályozzák, bordélyházat nyitottak Mauthausenben a foglyok számára. A látogatótól 2 birodalmi márkát követeltek fizetségül, ebből a prostituált 50 pfenniget kapott, s 1 márka 50 pfenniget pedig az oranienburgi koncentrációs táborközpont...Részlet Frank Ziereis mauthauseni táborparancsnok vallomásából, amelyet halálos ágyán tett, miután amerikai katonák szökés közben lelőtték.

   
Jognyilatkozat Linkek Támogatóink degob.hu bphm.hu